A legjobb Universe epizódok

A legjobb SG-1 és Atlantis epizódok után ideje szétnézni a Universe háza táján. A nézői értékelések most is az IMDb és a TV.com adatbázisaiból származnak.

Gauntlet

Forrás: https://www.gateworld.net/gallery/displayimage.php?album=972&pid=344839A 2. évad 20. részében a Destiny legénysége kétségbe esve próbálja kicselezni az ellenséges drón hajókat. A különféle taktikák azonban sorra csődöt mondanak, míg végül Eli Wallace jelentkezik a megoldással: át kell ugraniuk a következő galaxisba. A terv egyetlen hibája az, hogy a hajó nem lenne képes életben tartani őket a hosszú út során, ezért az egész időt sztázisban kell tölteniük.

A sors fintora, hogy a főszereplők közös vacsorája és a Destiny újabb álomba szenderülése egyben a sorozat végét is jelenti. A Gauntlet a két lista pontszámait átlagolva egy hajszállal végzett az élen.

A top 10

A legjobb epizód kiválasztásához tehát kellett egy kicsit bűvészkedni, mert az élmezőny nagyon szoros. Mindkét listára felfért az utolsó négy rész (Common DescentEpilogueBlockade és Gauntlet), illetve Rush és Young kiegyezése (The Greater Good), Rush bosszúja (Malice), Rush és Telford időutazása (Twin Destinies) valamint McKay és Woolsey vendégszereplése (Seizure).

Talán nem meglepő, hogy az első évad egyetlen része sem került be a legjobbak közé, bár az utolsó néhány rész közel volt. Ha a pontszámokat átlagoljuk, egyértelműen látszik az, amit eddig is éreztünk, hogy nagyjából tíz részenként van egy minőségbeli ugrás.

A legrosszabbra értékeltek

A lista végén egyértelműen azok az epizódok végeztek, amik a legénység mindennapi életével foglalkoznak (Earth, Life, Pain), illetve a sorozat egyetlen lázálmos része (Cloverdale). Külön érdemes még megjegyezni, hogy a Kino websorozat részei mind a lista alsó harmadában végeztek, bár a kevés szavazat miatt nem feltétlenül lehet őket összehasonlítani a sorozat részeivel.

Az eredmény talán senkit nem lepett meg. A kérdés viszont most is áll: nektek melyik a kedvenc részetek?

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.