Hírek a Gatecon után

A bejelentés, amire világszerte milliók várnak, sajnos most sem történt meg, de azért van mit összefoglalni az év utolsó(?) rajongói eseménye után.

A folytatás

A legfontosabb, amit mindenképpen ki kell emelni, hogy a korábbi reboot ötletet úgy tűnik, végérvényesen elvetették. Brad Wright tegnap azt mondta a saját beszélgetésén, hogy évek után újra egyeztetnek az MGM-mel a folytatást illetően. Ő jelenleg még nem dolgozik semmilyen Csillagkapuval kapcsolatos projekten, de azt mindenképpen pozitívnak értékeli, hogy az MGM komolyan foglalkozik a franchise jövőjével.

Elszomorító ugyanakkor, hogy újabb, jobb minőségű Origins filmekről sem esett említés, pedig azok segítenének kitölteni az űrt addig, amíg a stúdió összeszedi az erőforrásait a tényleges folytatásra. Az Origins átkeresztelése viszont ebben az esetben is bizakodásra adhat okot.

Minden esetre az sokszor elhangzott, hogy az MGM folyamatosan nyomon követi a rajongói aktivitást, és az Origins által keltett közösségi média visszhang fontos szerepet játszik a döntésekben. Hogy ezek csak szavak maradnak, vagy tényleg lesz eredménye, azt majd meglátjuk.

Stargate Command

Az MGM egy évvel korábban létrehozott portálja továbbra is üzemel. Mi több, jelentős bővülés várható a tartalmak és a hozzáférés tekintetében is.

A legfontosabb, hogy a stúdió jelenleg is dolgozik azon, hogy a meglévő regionális szerződéseket újratárgyalva sokkal több országban elérhetővé tudja tenni a prémium előfizetést. A korábbi előfizetési időszak szeptember végén ugyanis lejár. A díj viszont változatlan marad. 20 dollár fejében újabb 12 hónapig lehet élvezni a prémium tagságot. Illetve aki már most is rendelkezik előfizetéssel, az ugyanennyi pénzért 15 hónapot kap.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon elérhető lesz-e a szolgáltatás. Jelenlegi árfolyamon számítva 5600 forintért már itthon is lehetnek érdeklődők.

Ami a tartalmat illeti, a tervek szerint november környékén indul a Dialing Home interjúsorozat második évada, amiben David Read és Chris Judge korábbi forgatási helyszíneket járnak majd be. Az első részt már le is forgatták O’Neill tóparti faházánál. Valamikor a közeljövőben pedig az MGM által licenszelt képregények és regények egy része is felkerül majd a portálra digitális formában.

Ezen túl folyamatban van olyan lejátszási listák összeállítása, amik a főbb történetszálak követését segítik azoknak, akik nem akarnak 17 évadot végignézni. Illetve valamilyen formában rajongói történeteknek is teret fognak majd adni, de erről többet még nem árultak el.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a jelenlegi, összecsapott felületet átalakítják-e, de így is nagy élet van a portálon. Az üzemeltetők szeretnék ezt megőrizni, és az aktivitást újabb tartalmakkal még tovább növelni.

Látszólag tehát a helyzet nem túl rózsás, de a Stargate Command bővítése arra utal, hogy az MGM nem akarja veszni hagyni a Csillagkapu univerzumot. Ezt erősítik meg Brad Wright, és a tűzhöz egészen közel lévő Chris Judge szavai is.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.