Biztató jelek

Új év, új remények, gondolhatják a Csillagkapu rajongók. Darren Sumner is erről elmélkedett egy hete a GateWorldön, miközben az események felpörögni látszanak. Persze az elmúlt másfél évben, az Origins bejelentése óta ez már a sokadik alkalom. Eddig mindig pofára esés lett a vége, de most olyan hírmorzsák jelentek meg, amik egészen más szintet képviselnek, mint az eddigiek.

Az előző részek tartalmából

Stargate is back

– hangoztatták a tűzhöz közel állók, de másfél év alatt csak egy feledhető filmre futotta. Ahogyan arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Stargate Command portál exkluzív tartalmaira még mindig csak hat országból lehet előfizetni, amit a nemzetközi rajongók egyre kevésbé tolerálnak. Pedig a portál nagyon is él. Ráadásul a nem rég bejelentett Superfan projekt keretében további tartalmakra és rajongói eseményekre van kilátás.

Az SGC ilyen mértékű létezése és a Superfan projekt létrehozása azt jelzi, hogy az MGM komolyan gondolja a rajongói bázis felrázását, amibe viszont csak akkor van értelme pénzt ölni, ha valami új dolog is készül. Mégis, a látványosan nagy csend arra enged következtetni, hogy valami még nem állt össze. Vagy a szükséges pénz nincs meg, vagy az MGM nem tudja eldönteni, hogy merre kéne elindulni.

Az mindenesetre feltűnő, hogy a régi csapatból egyedül Chris Judge az, akit a tűz közelébe engedtek, de ez is minden bizonnyal Teal’c reklámértéke miatt van. Pedig személyes ellentétekről aligha lehet szó, hiszen az MGM vezetése teljesen lecserélődött a Universe befejezése óta.

És most a folytatás

We are working on it

– mondta Brad Wright néhány napja egy podcast interjúban. Ezt persze már az őszi Gateconon is elejtette egy félmondat erejéig, de most bővebben beszélt a dolgok állásáról. Elmondása szerint az Origins megjelenése óta, azaz lassan egy éve rendszeresen egyeztetnek az MGM illetékeseivel a lehetőségekről. Hozzátette, hogy egyetértés van köztük abban, hogy az eddig felépített kánonra kell a továbbiakban is építkezni, és annak a minőségét kell mérvadónak tekinteni. Ugyanakkor arra felhívta a figyelmet, hogy egy új sorozatot egyelőre senki se várjon. Így persze már nem hangzik olyan jól a dolog, mindenesetre ez egybevág azzal, amit a GateWorld már többször is emlegetett az elmúlt bő fél évben belső forrásokra hivatkozva.

Talán véletlen, talán nem, de néhány nappal az interjú után bejelentették, hogy Wright jelenlegi sorozata, a Travelers nem kap folytatást, így az író/producer újra szabaddá válik. Afelől pedig ne legyenek kétségeink, hogy ha Wright visszatér, akkor a régi csapat jelentős része is visszatér, hiszen a mai napig gyakran dolgoznak együtt. Ráadásul tucatnyi stábtag és színész kijelentette az elmúlt hónapokban, köztük Richard Dean Anderson és Amanda Tapping is, hogy szívesen folytatnák valamilyen formában.

2018-ban sok csalódás érte a Csillagkapu rajongókat, de most olyan fény csillant fel az alagút végén, ami sokkal ragyogóbb, mint eddig bármelyik. Várjuk a fejleményeket!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.